آهن آنلاین
تحلیل هفتگی بازار آهن‌آلات؛ 14 تا 18 مهر1403

تحلیل هفتگی بازار آهن‌آلات؛ 14 تا 18 مهر1403

پنج‌شنبه 19 مهر 1403
زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین - باتوجه‌به درگیری مستقیم میان ایران و اسرائیل، آشفتگی بر بازارهای مالی جهان سایه افکنده است که بازار فولاد نیز از آن ‌بی‌نصیب نمانده است؛ به‌طوری‌که در هفته‌ای که گذشت، بازار آهن‌آلات نوسانات و تنش‌های قیمتی فراوانی را تجربه کرد از جمله؛ بازار تیرآهن که پس از فراز و نشیب‌های فراوان قیمت آن از 3636363 تومان در 14مهر به 36181818 تومان در 16 مهرماه رسید و پس از آن با افت قیمت همراه شد و در 18 مهرماه با قیمت 3654545 تومان معامله شد.

این نوسان در بازار ورق‌ سیاه 2 فولادمبارکه نیز مشهود بود که درنهایت با کاهش قیمت 200 تومانی، از 32 هزارو 409 تومان به 32 هزار و 136 تومان رسید. قیمت میلگرد نیز، ابتدای هفته در کانال 27 هزارو 550 تومان بود و از 15 تا 17 مهرماه روند صعودی به‌خود گرفت و تا 27 هزار و909 تومان بالا رفت اما در 18 مهرماه به 27 هزار و 818 تومان افت قیمت داشت. بااین‌وجود آمارها نشان می‌دهد، قیمت پروفیل تهران از ابتدای هفته تاکنون با قیمت 35 هزارو 181 تومان ثابت مانده است.

سایه جنگ ایران و اسرائیل بر بازار فولاد

به‌نظر می‌رسد همزمان با وقوع جنگ میان ایران و اسرائیل، تقاضا برای خرید آهن‌آلات ساختمانی کاهش پیدا کند و این کاهش تقاضا در ماه‌های آینده منجربه کاهش قیمت‌ها به‌خصوص قیمت میلگرد و قیمت تیرآهن شود که علت آن تمایل سرمایه‌داران برای حفظ ارزش پول و قابل تبدیل نگه‌داشتن آن است. ازسوی‌دیگر، پس‌از حمله ایران به اسرائیل، قیمت نفت افزایش چشمگیری داشت که این مساله اثر زیادی برقیمت جهانی فولاد خواهد‌گذاشت همچنین افزایش قیمت انرژی سبب افزایش هزینه‌های تولید می‌شود.

احتمال کاهش صادرات فولادی و افت ارزآوری برای کشور

حمله ایران سبب تحریک قدرت‌های بزرگ‌جهانی درخصوص افزایش تحریم‌ها علیه ایران شده است که به‌نظر می‌رسد این مساله  باعث افزایش قیمت‌ها در بازار آهن و فولاد ایران شود. همچنین،کاهش صادرات و تقاضا منجر به رکود بازار مقاطع فولادی می‌شود و بسیاری از کارخانه‌ها به‌دلیل افزایش قیمت انرژی هم تولیدات خود را کاهش می‌دهند.

نبض فولاد در بورس

خبرها حاکی از آن است که، تالارهای بورس‌کالای ایران در روز چهارشنبه ۱۸ مهر ماه میزبان عرضه ۳۴۴ هزار و ۴۷۷ تن انواع کالا و محصول بود  که از این میزان ۲۰۹ هزار و ۳۴۵ تن مربوط‌به مقاطع فولادی بود که در تالار صنعتی روی تابلو رفت. گزاشات حاکی از آن است که تالار محصولات صنعتی و معدنی شاهد عرضه ۱۵۸ هزار و ۸۷۰ تن میلگرد، ۳۰ هزار و ۴۰۰ تن ورق فولادی، ۱۹ هزار و ۷۸۵ تن تیرآهن و ۲۹۰ تن سیم مفتول مسی بود. همچنین در تالار صادراتی ۵۰ هزار تن کنسانتره سنگ‌آهن، ۱۱ هزار و ۷۱۰ تن قیر، ۴ هزار تن مس کاتد، ۸۰۰ تن الکیل بنزن و ۵۰ تن عایق رطوبتی عرضه شد.

بورس در دو روز متوالی مثبت بود

آمارها نشان می‌دهد، بورس کالای ایران در معاملات امروز چهارشنبه 18مهرماه  برای دومین روز متوالی در این هفته مثبت بوده است. گفته می‌شود امروز نمادهای فملی، فارس و نوری بیشترین اثر مثبت بر شاخص را ثبت می‌کنند اما شپنا، شبندر و شتران بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند. ازسوی‌دیگر، در بازار فرابورس ایران روند افت در شاخص کل ادامه‌دار بود به‌طوری‌که با افت 6 واحدی به کانال 21 هزار و 985 واحد رسید. آمارها نشان می‌دهد، شاخص هموزن فرابورس با 33 واحد افزایش در محدوده 122 هزار و 653 واحد به‌کار خود در این هفته پایان داد.

افزایش تقاضا برای ورق سرد، آهن اسفنجی و بیلت و بلوم فولادی

براساس گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، ورق سرد، آهن اسفنجی و بیلت و بلوم فولادی بیشترین متقاضی ‌را درمیان محصولات زنجیره آهن و فولاد در 6 ماهه سال 1403در بورس کالای ایران (با توجه به عرضه‌ و معامله)داشته است. گفته‌می‌شود، ورق سرد بیشترین نسبت حجم معامله به عرضه در زنجیره آهن آلات و فولاد طی ۶ ماهه سال جاری داشته است. همچنین نسبت حجم معامله به عرضه ورق سرد با ۱۱ واحد درصد افت نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته به ۷۸ درصد رسید. از سوی‌دیگر در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نیز ورق سرد در رتبه اول این شاخص قرار داشت. طبق این گزارش، آهن اسفنجی با 61درصد و بیلت و بلوم با 59 درصد در رتبه‌های بعدی نسبت حجم معامله به‌عرضه محصولات زنجیره در نیمه نخست سال جاری قرار دارند که گفته می‌شود نسبت حجم معامله به عرضه آهن اسفنجی در ۶ ماهه امسال در مقایسه با سال گذشته با افت ۲۲ واحد درصدی روبرو بود. انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرده است که سنگ آهن بود که با افت ۲۱ واحد درصدی کمترین نسبت‌ حجم معامله به عرضه در ۶ ماهه ۱۴۰۳ بوده است.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.