آهن آنلاین
تحلیل هفتگی بازار آهن آلات؛ 1 تا 4 مهر 1403

تحلیل هفتگی بازار آهن آلات؛ 1 تا 4 مهر 1403

پنج‌شنبه 05 مهر 1403
زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین - آتش جنگ در منطقه خاورمیانه سبب شده است تا شدت نگرانی‌ها نسبت‌به عرضه انواع کامودیتی‏‏‌ها به‌ویژه نفت در بازار افزایش یابد؛ قیمت آهن و انواع فلزات روند صعودی در پیش گرفته‌اند. بازار آهن‌آلات در داخل کشور نیز در طی این مدت با نوساناتی همراه بوده است که پیش‌بینی می‌شود تا روزهای آینده با شدت گرفتن درگیری‌های منطقه، این نوسانات بیشتر شود. شایان ذکر است که قیمت میلگردآجدار  ذوب‌آهن‌اصفهان در هفته گذشته پس از یک سقوط قیمتی، مجددا افزایش یافت و قیمت آن از 26هزارو900 تومان در دوم شهریورماه به 27 هزارو 272 تومان در چهارم شهریور رسید. اما همچنان ورق سیاه2 فولادمبارکه اصفهان، طی این مدت در کانال 31هزارو 681 تومان ثابت مانده است.

قیمت پروفیل تهران نیز از ابتدای شهریور تا کنون در 34  هزار و 250 تومان متوقف شده است. با این وجود قیمت تیرآهن در این بازه زمانی بشدت در نوسان بوده است و در نهایت قیمت این محصول در چهارم شهریورماه نزولی شده است و به قیمت 3636363 تومان رسیده است. نکته حائز اهمیت این است که شرایط جهانی با وجود تنش‌های منطقه خاورمیانه، موجب کاهش چشمگیر نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو آمریکا شده است. از سوی دیگر مجموع سیاست‏‏‌های محرک چین برای انبساطی شدن وضعیت اقتصادی بزرگ‌ترین مصرف‌کننده انواع کامودیتی‏‏‌ها در دنیا، چشم‏‏‌انداز تقاضای فلزات را  مثبت کرده است. به‌همین دلیل در طی دو ماه اخیر، قیمت فلز سرخ به‌بالاترین سطح خود رسید و قیمت سنگ‏‏‌آهن نیز صعودی شده است.

افت 13 درصدی صادرات فولادی در 6 ماه ابتدایی سال 1403

آمارهای گمرک در 6 ماهه نخست امسال حاکی از آن است که صادرات محصولات فولادی و آهنی 13.6 درصد در ارزش و 13 درصد در حجم کاهش داشته است که این میزان قابل توجهی است. کارشناسان صنعت فولاد معتقدند که دلیل اصلی کاهش صادرات فولادی و آهنی، از دست دادن تعدادی از بازارهای صادراتی طی 6 ماه گذشته بوده است.

عضو هیات رئیسه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مدتی پیش در این خصوص اعلام کرده بود که «چین» بسیاری از بازارهای صادراتی ایران را در اختیار گرفته‌ و علاوه بر آن، روسیه و ترکیه نیز بسیاری از بازارهای ایران را تصاحب کرده‌اند همین مساله موجب شده است تا صادرکنندگان در تنگنا قرار گیرند.از طرف دیگر مشکلاتی که در زمینه قیمت‌گذاری تجارت وجود دارد یکی‌دیگر از چالش‌های جدی  صادرکنندگان ایرانی است و در صورتی‌که موانع صادراتی برطرف نشود، شاهد از دست دادن کامل بازارهای صادراتی فولادی خواهیم بود.

بورس کالا و عرضه ۲۵۹ هزار تنی مقاطع فولادی

امروز چهارشنبه 4 مهر ماه 1403،  تالارهای بورس کالای ایران، میزبان عرضه 815 هزار و 274 تن انواع کالا و محصول بود که از این میزان 259 هزار و 336 تن مربوط‌به مقاطع فولادی است که در تالار صنعتی روی تابلو رفت.شایان ذکر است که تالار محصولات صنعتی و معدنی شاهد عرضه ۲۲۰ هزار و ۴۱۸ تن میلگرد، ۲۳ هزار و ۹۶۸ تن تیرآهن، ۱۰ هزار و ۴۰۰ تن ورق فولادی، ۲ هزار ۲۵۰ تن بیلت آلومینیوم، ۲ هزار تن کک، ۲۷۰ تن شمش آلیاژی آلومینیوم و ۳۰ تن مفتول آلومینیوم بود.همچنین در تالار صادراتی ۱۵۰ هزار تن آهن اسفنجی، ۵۰ هزار تن کنسانتره سنگ آهن، ۱۲ هزار و ۶۳۶ تن قیر، ۵ هزار تن گوگرد، ۴ هزار تن مس کاتد و یک هزار و ۵۰۰ تن عایق رطوبتی عرضه شد.

افزایش تقاضا در بورس کالا

در طی چند روز اخیر، بازار آهن اسفنجی با استقبال نسبی مواجه شد به‌طوری‌که  در معاملات روز یکشنبه بورس کالا، شاهد عرضه 242 هزار تنی آهن اسفنجی بودیم. گفتنی است باوجود افزایش 1.2 درصدی قیمت نسبت‌به عرضه قبلی،  شاهد فروش 57 درصدی  از این محصول بودیم که حاکی از استقبال نسبی متقاضیان بود. همچنین افزایش 0.8 درصدی تقاضا نسبت‌به عرضه نیز این موضوع را تأیید می‌کند.

قیمت محصولات فولادی تخت کاهش یافت

با این وجود، در روز دوشنبه قیمت شمش بلوم در بورس کالا نسبت‌به هفته گذشته با کاهش همراه بود که علت آن تعدیل انتظارات تورمی و کاهش تقاضا در برخی بخش‌های مصرفی یا افزایش عرضه است. در روز سه شنبه نیز  حدود 218 هزار تن شمش بلوم در بورس عرضه شد که قیمت آن در هر کیلو 24 هزار و 165 تومان درنظر گرفته شد که نسبت‌به آخرین عرضه 30 تومان کاهش داشته است.

ضربه مازارد تولید به صنعت فولاد

بر همگان آشکار است که صنعت فولاد ایران با بحران‌های بسیاری مواجه است که یکی از چالش برانگیزترین آن‌ها، مازاد تولید بر ظرفیت است. به اعتقاد کارشناسان مازاد عرضه بر تقاضا، باعث ایجاد چالش‌هایی مثل افت قیمت‌ها و کاهش سودآوری تولیدکنندگان می‌شود.از سوی دیگر این بحران ها سبب افزایش رقابت ناسالم بین تولیدکنندگان خواهد شد و در نهایت به کاهش کیفیت محصولات می انجامد. همچنین تولید مازاد برظرفیت منجر به کاهش سرمایه‌گذاری‌های جدید در این صنعت خواهد شد.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.