تحلیل هفتگی بازار آهن آلات؛ 3 تا 7 شهریور 1403
به گزارش آهن آنلاین - با وجود اینکه انتظار میرفت که همزمان با افزایش نرخ دلار، قیمت شمش فولادی در بورس افزایش پیدا کند اما به دلیل رکود در تقاضا و شرایط حاکم بر بازار آهن آلات این مساله اتفاق نیفتاد حتی اجرای سیاست تسهیل صادرات نیز معاملات را تحریک نکرد به گونهای که قیمت شمش دیروز نسبت به هفته گذشته از 22.570 تومان بهطور میانگین به 22.440 تومان کاهش یافت. هرچند این کاهش قیمت و معامله شمش درحالی بود که حجم عرضه با افزایش روبرو بود.آنچه به نظر میرسد این است که به دلیل شرایط حاکم بر تولید و بازار فولاد و آهنآلات کشور رکود در شهریور ماه شدت خواهد گرفت.
نبض فولاد در بورس کالا
همچنین امروز در تالار صادراتی بورس کالای ایران ، میزبان عرضه ۱۲۴ هزار و ۸۶۷ تن انواع محصول بود که ۱۲۵ هزار و ۸۶۷ تن کنسانتره سنگ آهن، مس کاتد، قیر، آروماتیک سنگین و اسید استیک روی تابلو رفت. میزان عرضه هر یک از این محصولات در تالار صادراتی بورس کالای ایران عبارتند از؛ ۴ هزار تن مس کاتد، ۵۰ هزار تن کنسانتره سنگ آهن، ۶۸ هزار و ۸۵۹ تن قیر،۵۰۰ تن آروماتیک سنگین و هزار و ۵۰۸ تن اسید استیک که همگی معامله شدند. شایان ذکر است که ۴۴ هزار و ۴۲۵ تن قیر و ۳۶ هزار تن گندله سنگ آهن عرضه شد نیز عرضه شد که در نهایت همین میزان محصول نیز فروخته شد.
کمک به بهبود اقتصاد کشور با ارزآوری فولاد
از ابتدای انقلاب تاکنون، صنعت فولاد کشور، صنعتی پیشرو در جهت توسعه بوده است که بهدلیل ویژگیهای منحصربهفرد این صنعت، تاثیر بسیار زیادی در بهبود اقتصاد کشور داشته است اما این روزها به دلیل شرایط نامساعد انرژی و مشکلات تجاری و اقتصادی از جایگاه خود افول کرده است. در سال ۱۴۰۲ ارزش صادرات فولاد کشور به ۷.۶ میلیارد دلار رسید که این میزان زیبنده این صنعت نیست و بسیار کمتر از توانمندیهای آن محسوب میشود. با وجود اثرگذاری تحریمها در اقتصاد کشور باز هم مهمترین گلوگاه صادراتی فولاد ایران، خودتحریمی با صدور دستورالعملهای خلقالساعه، ناترازی انرژی، پیمانسپاری ارزی با محوریت بهای ارز در سامانه و کاهش سرعت احداث واحدهای جدید و وقفه در توسعه صنعت فولاد است.میتوان اذعان کرد که در صورت اصلاح این مشکلات، شاهد جهش ارزآوری صادراتی در تراز تجارت خارجی فولاد خواهیم بود.
ناترازی انرژی، سرعتگیر توسعه صنعت فولاد
به اعتقاد کارشناسان، ناترازی انرژی بدترین سرعتگیر صنعت فولاد به حساب میآید بهطوری که در زمستان با بحران گاز و در تابستان با بحران برق روبرو هستیم. همین مساله منجر به کاهش توان تولید صنعت فولاد میشود.با پایین آمدن توان تولید، صادرات نیز تحتتاثیر قرار میگیرد و در نهایت ارزآوری کم میشود باوجود اینکه در شرایط اقتصادی حاکم بر کشور نیاز به ارزآوری بشدت حائز اهمیت است اما بیتوجهی به این مساله خود باعث بحرانیتر شدن شرایط توسعه کشور خواهد شد.