آهن آنلاین
تحلیل بازار آهن آلات 23 تا 28 تیر 1403

تحلیل بازار آهن آلات 23 تا 28 تیر 1403

پنج‌شنبه 28 تیر 1403
زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین-در هفته پایانی تیرماه 1403 تالار بورس‌کالا، میزبان عرضه یک میلیون و 49 هزارتنی از انواع محصولات و کالا بود که از این میزان، 412 هزار تن به عرضه مقاطع فولادی اختصاص داده شد. گفته می‌شود بیشترین عرضه امروز ( چهارشنبه 27 تیرماه 1403) در تالار صنعتی بورس کالا به واسطه محصولات فولادی رقم خورده است. مقاطع فولادی عرضه شده در تالار صنعتی شامل؛ ورق فولادی، تیرآهن، میلگرد، نبشی و ناودانی بوده است.

میزان عرضه محصولات فولاد و آهن

گزارش‌ها، حاکی از آن است که امروز در تالار محصولات صنعتی و معدنی،  ۲۹۴ هزار و ۷۸۳ تن میلگرد، ۲۴۵ هزار تن آهن اسفنجی، ۷۹ هزار و ۹۲۲ تن ورق فولادی، ۲۶ هزار و ۳۹۶ تن تیرآهن، ۸ هزار و ۸۷۵ تن نبشی، ۳ هزار و ۵۰۵ تن مس مفتول، ۲ هزار و ۴۲۵ تن ناودانی، ۵۸۵ تن بیلت آلومینیوم، ۴۱۵ تن شمش آلیاژ آلومینیوم و ۱۵۰ تن سیم و مفتول مسی،  عرضه شد.همچنین، تالار صادراتی میزبان عرضه ۵۶ هزار تن کنسانتره سنگ آهن، ۵۰ هزار تن گندله سنگ آهن، ۵۰ هزار تن آهن اسفنجی بریکت، ۴ هزار تن مس کاتد و یک هزار تن شمش بلوم بوده است.

 

حجم معاملات فولادی در بورس کالا در هفته پایانی تیرماه 1403
حجم معاملات فولادی در بورس کالا در هفته پایانی تیرماه 1403

 

ناترازی انرژی، استخوان در گلوی صنعت فولاد

امسال به دلیل اینکه محدودیت‌های انرژی و برق کارخانه‌ های فولاد و آهن،  نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، خط تولید فولاد و آهن‌ آلات با چالش‌های سختی دست ‌و پنجه نرم می‌کند اما با وجود تمام این سختی‌ها تولید کنندگان نهایت تلاش خود را به کار بسته‌اند تا با مدیریت بهینه، چراغ تولید را روشن نگه‌ دارند و تا جایی که در توان دارند با عرضه به موقع محصولات، از آشفتگی در بازار جلوگیری کنند.

با این وجود به دلیل افزایش فشار قطع برق و عدم ناترازی انرژی، برخی خطوط تولید رو به تعطیلی رفته است. با توجه به این شرایط سخت، بسیاری از تولید کنندگان از بورس کالا درخواست کرده‌اند در این روزهای پرچالش، بابت تاخیر در تحویل محصولات عرضه شده در بورس، آن‌ها را جریمه نکند. زیرا در هفته آخر تیرماه نسبت به هفته سوم، محدودیت‌های برقی بیشتر شده است و این مساله اختلالاتی در روند تولید به هنگام محصولات فولادی و آهن‌آلات به وجود آورده است.

خاموشی کوره‌های فولادی به واسطه قطع برق

این روزها ناترازی انرژی در بخش صنعت به ویژه فولاد کشور، ضربه های سنگینی وارد کرده است . طبق آخرین گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد، در 3ماهه نخست سال‌جاری، به نسبت مدت مشابه سال قبل، تولید فولاد میانی، حدود 1.6 درصد کاهش داشته است که این روند قطع برق، سبب تعطیلی اجباری بسیاری از تولیدی‌ها خواهد شد. این نمودار نشان می‌دهد، از تولید 9 میلیون 31 هزار تن فولاد میانی، سهم بیلت و بلوم 5 میلیون و 525 هزار تن و سهم اسلب، 3 میلیون و 506 هزارتن بوده است. بر اساس مقایسه آماری نسبت به سال گذشته، تولید بیلت و بلوم کاهش 3.6 درصدی را تجربه کرده است و تولید اسلب، 0.1 درصد افزایش داشته است.

 

تولید فولاد میانی در سه ماهه نخست 1403
تولید فولاد میانی در سه ماهه نخست 1403

 

با این وجود  گزارش آماری انجمن فولاد نشان می‌دهد،  در سال‌جاری، رشد تولید مقاطع تخت فولادی مثبت ۶.۶ درصد بوده است اما رشد تولید مقاطع طویل فولادی  به منفی ۲.۸ درصد رسیده است. به گونه‌ای که تولید مقاطع تخت ۲ میلیون و ۷۱۲ هزار تن بوده که ۲ میلیون و ۵۹۶ هزار تن سهم ورق گرم، ۷۱۹ هزار تن سهم ورق سرد و ۴۵۹ هزار تن سهم ورق پوشش‌دار بوده است. با این وجود آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد: تولید ورق گرم افزایش ۵.۳ درصدی، تولید ورق سرد کاهش ۲ درصدی و تولید ورق پوشش‌دار افزایش ۱.۸ درصدی داشته است. ادامه‌دار بودن محدودیت‌های برق در کارخانه‌ های فولاد و آهن کشور سبب شده است تا در سال جهش تولید، بیشتر کوره‌های فولاد کشور رو به خاموشی رود که امید است با تدابیر و سیاست گذاری‌های دولت چهاردهم جلوی این خاموشی خطرناک در صنعت فولاد گرفته شود.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.