آهن آنلاین
موارد تاثیرگذار بر کاهش نرخ فولاد

موارد تاثیرگذار بر کاهش نرخ فولاد

یک‌شنبه 27 فروردین 1402
زمان مطالعه: 3 دقیقه

گزارش ها از بازار آهن و فولاد داخلی حاکی از آن است که در روز جمعه روند کلی بازار نسبتا آرام بوده و قیمت آهن آلات در اکثر کارخانجات ثابت بوده و برخی از محصولات قیمت خود را اندکی تعدیل کرده اند. بازار ارز نیز نوسانات محسوسی نداشت و قیمت دلار بین 50 تا 51 هزار تومان در نوسان بود اما در نهایت روز شنبه 50 هزار و 950 تومان به ازای هر دلار گزارش شد.  در همین راستا قیمت میلگرد در اکثر کارخانه ها بدون تغییر عرضه شد و قیمت تیرآهن و ورق آهنی کیلویی نیز عمدتاً ثابت بود.

قیمت روز ورق رنگی، روغنی و گالوانیزه بدون تغییر و قیمت ورق سیاه نیز ثابت اعلام شد. قیمت پروفیل قلع و انواع لوله نیز تغییری نکرد. قیمت آهن نبشی، ناودانی و سپری نیز در کارخانه ها ثابت بود.

روند ثابت مشاهده شده در بازار آهن با وجود تعطیلات پایان هفته بیشتر تعمیق یافت و برخی از کارخانه ها قیمت را اعلام نکردند. عوامل مختلفی می تواند در کاهش قیمت آهن از اواخر آذرماه دخیل باشد که در ادامه به مهمترین آنها می پردازیم.

طی سه سال گذشته به دلیل کمبود سوخت و انرژی شاهد تعطیلی صنایع مختلف به ویژه صنعت فولاد بوده ایم که منجر به کاهش تولید محصولات فولادی شده است. این کاهش تولید منجر به عدم تعادل در عرضه و تقاضا و نوسانات قیمت شد. اما در پایان سال با اتصال گاز به واحدهای تولیدی آهن اسفنجی و بازگشت تولیدکنندگان به چرخه تولید و همچنین افزایش حجم عرضه در بورس کالا، شاهد کاهش 20 درصدی بودیم. در نرخ شمش فولاد و کاهش 17 درصدی نرخ میلگرد بورسی. لازم به ذکر است در آذر و دی ماه قیمت شمش فولاد ۶۳ درصد و قیمت میلگرد نیز ۶۵ درصد افزایش داشته است.

 

انواع محصولات فولادی در تصویر نمایش داده شده است.

 

عامل بعدی که منجر به تعدیل قیمت در بازار داخلی شد، شرایط خرید مواد اولیه از بورس کالا بود که عرضه محصول و ضریب شفافیت 90 درصدی به مدت سه ماه اعلام شد. حذف دلار از قیمت گذاری محصولات فولادی و تعدیل سقف نرخ پایه هفتگی بورس کالا به یک درصد از دیگر دلایل کاهش قیمت آهن بود.

یکی دیگر از عوامل موثر در تعدیل قیمت میلگرد، تیرآهن و سایر محصولات فولادی، بهبود و افزایش تعامل وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت های بزرگ فولادی برای ارائه تخفیف در نرخ پایه محصولاتشان بود. همچنین جدایی بازار صادراتی از بازار داخلی و اجرای قوانین و مقررات ویژه برای حمایت از مصرف کنندگان داخلی از دیگر پارامترهای در نظر گرفته شده برای تعدیل قیمت هاست.

یکی دیگر از دلایل کاهش اخیر قیمت ها را می توان موانع گمرکی برای صادرات محصولات فولادی خریداری شده برای مصرف داخلی دانست.

همانطور که قبلاً در تحلیل های متعدد اشاره شد، تورم بازار آهن از سایر بازارهای مالی عقب است، بنابراین تعدیل قیمت فرآورده های آهنی تا حدودی امکان پذیر است و کاهش بیشتر توجیه پذیر نیست. بنابراین ممکن است با نزدیک شدن قیمت ها به حد مطلوب و اقتصادی شدن صادرات، سیاست کمیته مدیریت بازار از تعدیل و کاهش قیمت ها به تثبیت قیمت مقاطع فولادی تغییر کند.

با این حال نباید فراموش کرد که ریسک های غیرفعالی نیز وجود دارد که در صورت فعال شدن، نه تنها بازار آهن، بلکه سایر بازارها از جمله افزایش احتمالی قیمت بنزین را تحت تاثیر قرار می دهد. با در نظر گرفتن این جزئیات، توصیه می شود نه تنها بازار آهن و فولاد، بلکه سایر بازارهای مالی را نیز به دقت رصد کنید، زیرا بی توجهی به تورم می تواند باعث رکود شود.

دسترسی سریع
اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.