بررسی نوسانات جدید بازار آهن
قیمت دلار که در ایام تعطیلات مجددا افزایش یافته بود روز گذشته تا کانال ۵۰ هزار تومانی عقبنشینی کرد و در پایان روز هم روی کانال ۵۱ هزار و ۱۵۰ تومان بسته شد.
بررسی نوسانات بازار آهن
اگرچه هنوز هم معاملات بازار تا حدودی غیرشفاف است اما در پی اعلام قیمت میلگرد، اکثر کارخانهها با افزایش ۱۰۰ الی ۵۰۰ تومانی همراه بودند و تعدادی از مبادی نیز کاهش و ثبات قیمت داشتند، به طوری که کف نرخ پیشنهادی میلگرد آجدار دیروز حدود ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان گزارش شد.
انواع ورق سرد و گرم نیز به همین ترتیب بود به طوری که قیمت ورق سیاه در چند کارخانه ثابت بود ولی قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه و کاویان افزایش داشت. قیمت روز ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی نیز در غالب مبادی فروش اعلام نشد.
قیمت تیرآهن شاخهای روز گذشته عمدتا ثابت اعلام شد ولی چند کارخانه هم بین ۷۰ الی ۱۰۰ هزار تومان اصلاح قیمت داشتند. قیمت روز قوطی پروفیل در شماری از کارخانهها اعلام نشد اما با این حال پروفیل نیکان حدود ۵۰۰ الی ۷۰۰ تومان افزایشی بود و پروفیل صدرا هم کاهش قیمت داشت. انواع لولههای داربستی، صنعتی، مبلی و ... نیز تغییر قیمت نداشتند.
قیمت روز نبشی، سپری، قیمت ناودانی ایرانی و اروپایی هم در اکثر مبادی فروش ثابت اعلام شدند اما تعدادی از کارخانهها کاهش ۳۰۰ الی ۵۰۰ تومانی را در برخی از ضخامتها اعمال کردند.
گزارشها از معاملات بورس کالای روز گذشته حاکی است که دیروز حدود ۸۱ درصد از محصولات عرضه شده به فروش رسیدند. به این صورت که حدود ۱۰۰ هزار و ۳۳۰ تن شمش بلوم با قیمت ۱۸ هزار و ۸۶۹ تومان معامله شد که نرخ پایه آن حدود ۲/۱ درصد افزایش داشت.
امروز نیز حدود ۱۲۱ هزار و ۲۷۰ تن محصول فولادی در بورس عرضه میشود که ۳ هزار تن آن به شمش بلوم اختصاص دارد و قیمت آن نیز ۱۹ هزار و ۹۹۳ تومان در نظر گرفته شده است. همچنین حدود ۹۶ هزار و ۳۶۱ تن میلگرد عرضه میشود که نرخ پایه آن ۲۱ هزار و ۳۱۸ تومان تعیین شده است.
به نظر میرسد با توجه به اینکه نرخهای پایه امروز حدود یک درصد افزایش داشته، استقبال چندانی از عرضهها صورت نگیرد اما اگر بیش از ۵۰ درصد محصولات معامله شوند، ممکن است هفته آتی نیز با همین قیمتها مواجه باشیم.
چنانچه محصولات عرضه شده زیر ۵۰ درصد به فروش برسد، با توجه به استقبال ضعیف از شمش دیروز، باید در هفته آینده منتظر اعمال دامنه منفی باشیم. در این صورت ممکن است قیمت میلگرد نیز کمی کاهش بیاید و تا کانال ۲۳ هزار تومانی نیز برسد.
نکته قابل توجهی که در بازار آهن داخلی مشاهده میشود این است که در شرایطی که نرخ دلار رو به افزایش است بازار تیرآهن عموما پیشگام نوسانات افزایشی سایر مقاطع فولادی است اما هنگامی که قیمت دلار رو به کاهش است، بازار تیرآهن از بازار میلگرد پیروی میکند؛ به این صورت که وقتی بازار میلگرد رو به کاهش است بازار تیرآهن با تأخیر و مقاومت وارد فاز اصلاح میشود.
درباره روند بازار طی روزها و هفتههای آتی باید گفت همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم عملا نمیتوان پیشبینی دقیقی از اوضاع بازار داشت اما با توجه به عواملی که درحال حاضر در بازار مشاهده میشود ممکن است تا حدودی قیمتها کاهشی شود. در واقع اصلاح نسبی قیمت اهن تحت تأثیر سه پارامتر بنیادین است که شامل نرخ صادراتی فولاد، قیمت دلار و معاملات بورس کالا در حوزه ورق و شمش است. با این حال انتظار میرود نوردیها اصلاح قیمتها را در محصولات خود اعمال کنند.