حمایت گروه فولاد هرمزگان از رشد صنعت استان
نماینده فولاد هرمزگان در صندوق پژوهش و فناوری استان هرمزگان گفت: فولاد هرمزگان بهعنوان یکی از سهامداران عمده صندوق پژوهش و فناوری استان هرمزگان، بدون محدودیت از طرحها و فعالیتهای دانشبنیان در این استان بهویژه با محوریت حل مسئله حمایت خواهد کرد.
علیرضا قویدل در خصوص تاریخچه صندوق نوآوری و شکوفایی استان هرمزگان بیان کرد: مطابق با آییننامه هیئتوزیران در مهرماه سال 1399، صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی استان هرمزگان با سرمایه اولیه 60 میلیارد ریال با ترکیب 33.4 درصد بخش دولتی شامل پارک علم و فناوری هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی هرمزگان و دانشگاه هرمزگان و 66.6 درصد بخش خصوصی شامل شرکت فولاد هرمزگان و پالایش نفت بندرعباس به ثبت رسید.
وی افزود: این صندوق بهعنوان یک نهاد تأمین مالی در اکوسیستم نوآوری با هدف کمک به تجاریسازی محصولات و خدمات فناورانه و نوآورانه در راستای توسعه اقتصاد دانشبنیان در قالب ارائه تسهیلات، سرمایهگذاریهای خطرپذیر و صدور ضمانتنامه مطابق مجوز فعالیت صادرشده از دبیرخانه کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری مشغول به فعالیت است. حمایتهای مالی این صندوق به تناسب تقاضای فناوران از تمامی حوزههای فناوری بوده و محدود به رشته خاصی از صنعت نمیشود.
به گزارش ماین نیوز، علیرضا قویدل در خصوص تاریخچه صندوق نوآوری و شکوفایی استان هرمزگان بیان کرد: مطابق با آییننامه هیئتوزیران در مهرماه سال 1399، صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی استان هرمزگان با سرمایه اولیه 60 میلیارد ریال با ترکیب 33.4 درصد بخش دولتی شامل پارک علم و فناوری هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی هرمزگان و دانشگاه هرمزگان و 66.6 درصد بخش خصوصی شامل شرکت فولاد هرمزگان و پالایش نفت بندرعباس به ثبت رسید.
وی افزود: این صندوق بهعنوان یک نهاد تأمین مالی در اکوسیستم نوآوری با هدف کمک به تجاریسازی محصولات و خدمات فناورانه و نوآورانه در راستای توسعه اقتصاد دانشبنیان در قالب ارائه تسهیلات، سرمایهگذاریهای خطرپذیر و صدور ضمانتنامه مطابق مجوز فعالیت صادرشده از دبیرخانه کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری مشغول به فعالیت است. حمایتهای مالی این صندوق به تناسب تقاضای فناوران از تمامی حوزههای فناوری بوده و محدود به رشته خاصی از صنعت نمیشود و به تعیین روند قیمت آهن کمک خواهد نمود.
نماینده فولاد هرمزگان در صندوق پژوهش و فناوری استان هرمزگان با اشاره به ارائه انواع خدمات این صندوق به متقاضیان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این صندوق انواع تسهیلات، صدور ضمانتنامه، سرمایهگذاری خطرپذیر، اخذ و اعطای کارگزاری و عاملیت منابع مالی، ارزیابی و ارزشگذاری طرحها، مشاوره و مهندسی مالی طرحها، تضمین پرداخت تعهدات و اقساط طرحهای پژوهشی، برگزاری سمینارها و دورههای آموزشی و حمایت از چاپ کتاب و مقالات علمی و سفرهای خارجی علمی را ارائه میدهد.
تسهیلات مختلفی را به متقاضیان بسته به شرایطی همچون نوع شرکت، نوع فعالیت، نوع طرح و… ارائه میدهیم
قویدل ادامه داد: همانطور که بیان شد، ارائه تسهیلات یکی از وظایف صندوق است. در این خصوص، تسهیلات مختلفی را به متقاضیان بسته به شرایطی همچون نوع شرکت، نوع فعالیت، نوع طرح و.. ارائه میدهیم که عبارتاند از:
تسهیلات نمونهسازی در زمان پیشرشد، رشد و پسارشد با حداکثر 36 ماه دوره بازپرداخت ویژه شرکتهای نوپا برای ساخت نمونه اولیه محصولات جدید؛
تولید صنعتی در دوره رشد و پسارشد با حداکثر 36 ماه دوره بازپرداخت برای افزایش سرمایه ثابت و خرید تجهیزات جهت تولید انبوه؛
اعطای سرمایه در گردش در دوره رشد و پسارشد با حداکثر 24 ماه دوره بازپرداخت تا سقف 40 درصد مبلغ اجرای قرارداد، 30 درصد و 60 درصد هزینه سه ماه تولید فعلی و مازاد؛
زیرساخت فناوری 1 (خرید و ساختوساز دفتر کار) در دوره رشد و پسارشد با حداکثر 36 ماه دوره بازپرداخت تا سقف 70 درصد هزینههای خرید یا ساختوساز؛
زیرساخت فناوری 2 (تجهیز زیرساخت فناوری) در دوره رشد و پسارشد با حداکثر 36 ماه دوره بازپرداخت برای تجهیز مواردی مانند آزمایشگاهها، کارگاهها و واحدهای تحقیق و توسعه؛
زیرساخت فناوری 3 (استقرار سیستمهای کیفیت، مدیریت و…) در دوره رشد و پسارشد با حداکثر 36 ماه دوره بازپرداخت شامل استقرار کلیه استانداردهای مربوطه و ایجاد غرفه در نمایشگاهها؛
لیزینگ (فروش اقساطی) در دوره پیشرشد، رشد و پسارشد با حداکثر 18 ماه دوره بازپرداخت تا سقف 70 درصد مبلغ قرارداد با خریدار؛
ضروری کوتاهمدت در دوره رشد و پسارشد با بازپرداخت سهماهه پس از تسویه یکمرتبه در سال.
در سرمایهگذاری خطرپذیر (VC) حداکثر 15 میلیارد ریال میزان سرمایهگذاری در هر طرح خواهد بود
وی با بیان اینکه در سرمایهگذاری خطرپذیر (VC) حداکثر 15 میلیارد ریال میزان سرمایهگذاری در هر طرح خواهد بود، عنوان کرد: زمان سرمایهگذاری حداکثر 18 ماه و مدیریت سرمایهگذاری و کشف عایدیها طی حداکثر هفت سال خواهد بود. مراحل فرایند داخلی صندوق در سرمایهگذاری خطرپذیر عبارت از پیش غربالگری، غربالگری، ارائه استارتآپ، بررسی و راستیآزمایی، مذاکرات و عقد قرارداد، سرمایهگذاری و خروج خواهد بود. شرایط لازم برای پذیرش این سرمایهگذاری موجود بودن نمونه اولیه ساختهشده و داشتن مدل و طرح کسبوکار است. همچنین در نحوه ارزیابی شرکت متقاضی سرمایهگذاری خطرپذیر نکاتی همچون تیم مدیریتی شرکت، منابع انسانی، بازار و تقاضا، تحقیق و توسعه، تولید و وضعیت مالی بهدقت مورد بررسی قرار میگیرند.
نماینده فولاد هرمزگان در صندوق پژوهش و فناوری استان هرمزگان با بیان اینکه در فرایند صدور ضمانتنامه مراحلی همچون شرکت در مناقصه/ مزایده، پیشپرداخت و حسن اجرای تعهدات در نظر گرفته میشود، تصریح کرد: در مرحله مناقصه/ مزایده 5 درصد سپرده، در مرحله پیشپرداخت 10 درصد سپرده و در مرحله حسن اجرای تعهدات 10 درصد سپرده بلوکه میشود که 2 درصد کارمزد دارد و حداکثر به مدت یک سال قابل تمدید خواهد بود.
اخذ و اعطای کارگزاری و عاملیت منابع مالی در صندوق نوآوری از دیگر خدمات صندوق
قویدل، دیگر خدمات صندوق را اخذ و اعطای کارگزاری و عاملیت منابع مالی در صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارک علم و فناوری استان هرمزگان، استانداری هرمزگان و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد.
از هر طرحی که به رشد صنعت و حل مسائل فولاد هرمزگان کمک کند، حمایت خواهیم کرد
وی در پایان با بیان اینکه فولاد هرمزگان از فعالیتهای دانشبنیان و طرحهای برتر استان هرمزگان حمایت میکند، گفت: با توجه سهم 33 درصدی فولاد هرمزگان در صندوق پژوهش و فناوری استان هرمزگان، از هر طرحی که به رشد صنعت و حل مسائل فولاد هرمزگان کمک کند، حمایت خواهیم کرد و خوشبختانه هیچ محدودیتی، نه در تأمین مالی و نه در پذیرش طرحها نخواهیم داشت. فولاد هرمزگان همواره از طرحها و شرکتهای دانشبنیان با محوریت حل مسئله حمایت خواهد کرد.