تحلیل بنیادی فولاد / نرخ گذاری دستوری بر فولاد
شرکت فولاد مبارکه اصفهان در اسفند 1370 تاسیس شد و دو سال بعد شروع به فعالیت کرد. در اسفند ماه سال 94، سهام این شرکت به قیمت هر سهم 190 تومان و با سرمایه اولیه 1580 میلیارد تومان در بورس اوراق بهادار تهران عرضه شد. عمده فعالیت های این شرکت شامل اکتشاف، استخراج و بهره برداری از مواد معدنی فلزی و غیرفلزی مورد نیاز صنعت فولاد از قبیل سنگ آهن، دولومیت، سنگ آهن دانه بندی شده، کنسانتره و گندله می باشد.
ارزش بازار کارخانه فولاد مبارکه اصفهان تا 16 اسفند 1401 تقریباً 447 هزار و 320 میلیارد تومان بود که نشان از نقش پررنگ آن در صنعت فلزات اساسی دارد. بازده این شرکت تنها دو درصد با میانگین گروه فلزات اساسی تفاوت دارد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان در بهمن ماه 1401 با 17 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل، 614 هزار تن محصول به فروش رساند. این شرکت در دی ماه همان سال 712 هزار تن محصول تولید کرد که نسبت به ماه قبل 18 درصد رشد داشت. در بهمن ماه 1401 این شرکت 12 هزار و 233 میلیارد تومان سود داشت که نسبت به دی ماه هفت درصد افزایش داشت، اما نسبت به مدت مشابه سال قبل که 12 هزار و 747 میلیارد تومان درآمد داشت، چهار درصد کاهش داشت.
دولت دارای 27560 میلیون سهم فولاد است که معادل 5.2 درصد از سهام این شرکت به ارزش هر سهم 1407 تومان است. دولت با فروش این سهام در بورس می تواند کسری بودجه خود را جبران کند و همچنین این میزان فروش بر قیمت آهن نیز تاثیرگذار خواهد بود.
بورس کالای ایران از 31 اسفند 1401 قیمت پایه محصولات شمش شکوفه و مقاطع فولادی از قبیل تیرآهن، میلگرد، نبشی و ناودانی را تعیین کرد. قیمت پایه بر اساس قیمت کشف شده دو هفته قبل با دامنه یک درصد افزایش و پنج درصد کاهش محاسبه می شود. در صورت عدم عرضه فولاد در دو هفته گذشته، قیمت پایه بر اساس کمترین قیمت تعیین می شود. نوسانات نرخ ارز صنعت فولاد را نیز تحت تاثیر قرار داده و منجر به افزایش هزینه های شرکت ها به دلیل تورم نسبت به درآمد دلاری آنها شده است.