اجرای فاز دوم خاموشی صنایع فولادی
با پایان فاز نخست خاموشیهای برنامهریزی شده صنایع فولادی، سخنگوی صنعت برق جزئیات فاز دوم اعمال خاموشی برنامهریزی شده این صنایع را اعلام کرد.
فاز دوم محدودیت انرژی صنعت فولاد
دهم تیرماه سال جاری، قطعی های برق صنایع فولادی در فاز نخست به پایان رسید و وزارت نیرو فاز دوم این خاموشی ها را استارت زد. این خاموشی ها بر اساس توافقات دوجانبه بین وزارتخانه صمت و نیرو رخ می دهد. در این راستا، سخنگوی صنعت برق از توافق با مسئولان وزارت صمت برای تداوم خاموشیها در فاز دوم –بدون تغییر نسبت به فاز نخست– خبر داد.
مصطفی رجبی مشهدی در رابطه با تأمین برق صنایع در تابستان گفت:
مصوبه تفاهمی که پیش از این، در تاریخ ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مبنی بر فعالیت نامحدود تولیدکنندگان فولاد و سیمان از ساعت ۱۲ شب تا ۸ صبح منتشر شده بود، تمدید شده و همچنان سر جای خود باقی است.
وی با اشاره به اینکه برق صنایع در حال تأمین است، افزود:
برنامه تأمین برق صنایع فولادی در تابستان به همان صورت انجام میشود که پیش از این اعلام شد و به اطلاع فولادسازان رسیده بود. این کار میتواند اثر مثبتی در کنترل قیمت تیرآهن و سایر مقاطع فولادی داشته باشد.
البته سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه نشست روز ملی صنعت و معدن در پاسخ به پرسشی در رابطه با تأمین برق صنایع فولادی گفت:
در سالهای گذشته باید سالانه برای تولید سه هزار مگاوات برق در این صنعت سرمایهگذاری میکردیم که این کار انجام نشد و طبیعتا یک کسری برق را در سال جاری داریم. این کمبود برق، ممکن است باعث افزایش قیمت محصولات فولادی شود که باید با تداوم تولید، جلوی آن را بگیریم.
وی در ادامه افزود:
کاری که امسال با مشارکت وزارت نیرو به عنوان متولی انجام شد، این بود که قطعیهای برق با کمترین زیان و کمترین فشار بر صنایع انجام شود. به طور مثال؛ بنا بر این است که برق شهرکهای صنعتی هفتهای یک روز قطع شود و این یک روز ممکن است شنبه باشد و تولید را در روز جمعه انجام داد. این مسئله می تواند کمبود محصولات را کاهش دهد و قیمت میلگرد، تیرآهن و سایر محصولات کنترل شود.
وزیر صمت تصریح کرد:
در صنعت سیمان، این کار پیگیری و انجام شد، بنابراین هماهنگ شد تا شبها برق واحدهای سیمانی قطع نشود و همین مسئله باعث کاهش قیمت این محصول شد. در مجموع، باید گفت در سال جاری کار ویژهای نمیتوان انجام داد و فقط باید مدیریت داشته باشیم تا این قطعی برق، عادلانه و با کمترین آسیب صورت بگیرد، اما در وزارت صنعت، معدن و تجارت بیش از ۱۲ هزار مگاوات احداث نیروگاه را آغاز کردهایم و با تمام واحدهای بزرگ مذاکره شده و آنها مجوزها را گرفتهاند تا خودشان نیروگاه احداث کنند و این مسئله یک اطمینان و پایداری در وضعیت برق صنایع ایجاد خواهد کرد.