إ
آهن آنلاین
فرآیند تولید چهارپهلو

فرآیند تولید چهارپهلو

چهارشنبه 06 فروردین 1404
زمان مطالعه: 3 دقیقه
در این مقاله می خوانید:

فرآیند تولید چهارپهلو با توجه به انواع مختلف این محصول متفاوت است. چهارپهلوی نورد گرم، نورد سرد و ترانسی هر کدام روش تولید متفاوتی دارند که این تفاوت در نحوه تولید تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت و قیمت چهارپهلو خواهد داشت. این محصول به دلیل سطح مقطع ساده‌ای که دارد بسیار در صنایع مختلف محبوب است و استفاده از آن نیز روز به روز در حال افزایش است.

 

چهارپهلو
چهارپهلو

 

فرآیند تولید چهارپهلو چگونه است؟

چهار پهلو انواع مختلفی دارد که هر کدام با توجه به نوع کاربردی که دارند نیاز به خواص مکانیکی متفاوت‌تری دارند. برای ایجاد خصوصیات متفاوت در محصولات فلزی نیاز به روش‌های مختلفی وجود دارد. در ادامه فرایند تولید چهارپهلو نورد گرم، نورد سرد و ترانسی را به طور خلاصه شرح خواهیم داد و مزایای هر کدام را مشخص می‌کنیم. البته می‌توانید برای اینکه بدانید چهارپهلو چیست به این مقاله مراجعه کنید.

  • فرآیند تولید چهارپهلو نورد گرم

روش تولید چهارپهلو نورد گرم همانطور که از نامش مشخص است بر طبق عملیات نورد گرم پیش می‌رود. شمش وارد کوره می‌‍شود و بعد از رسیدن به دمای مشخص وارد قفسه‌های نورد شده و به تدریج با کاهش سطح مقطع و افزایش طول، محصول شکل سطح مقطع مورد نظر را به خود می‌گیرد. 
بدلیل سیاه شدن در دمای بالا، چهارپهلو تولید شده از این روش معمولا کیفیت مناسبی ندارد و در مواردی کاربرد دارد که ظاهر محصول اهمیت چندانی نداشته باشد.

  • فرآیند تولید چهارپهلو نورد سرد

تفاوت نورد سرد و نورد گرم در این است که شمش قبل از عملیات نورد، نیازی به ورود به کوره ندارد و مستقیماً وارد قفسه‌های نورد می‌شود تا به شکل نهایی درآید همین عامل باعث می‌شود کیفیت محصولات خروجی از این روش بسیار بالاتر از فرایند نورد گرم باشد. بعبارتی محصول تولیدی به روش نورد سرد دارای ساختار ریزدانه تر، سختی و استحکام تسلیم بالاتر است و در نبود اکسیداسیون (Oxidation) صافی سطح بهتری خواهد داشت.

  • فرآیند تولید چهارپهلو ترانسی

در روش تولید پروفیل‌های چهارگوش ترانسی، فرآیندهای دقیق و پیچیده‌ای برای تولید مقاطع باکیفیت انجام می‌شود که از دقت بالا و سطح صاف برخوردارند. در ابتدا، شمش‌های فولادی خام وارد کوره‌های ذوب با استفاده از روش ریخته‌گری مداوم می‌شوند. پس از ذوب شدن، این شمش‌ها به طول‌های مشخص برش داده می‌شوند و سپس مجدداً حرارت داده می‌شوند تا برای مرحله بعد آماده شوند.

مرحله بعدی شامل نورد مکرر شمش‌ها است که موجب افزایش انعطاف‌پذیری و قابلیت شکل‌دهی آن‌ها می‌شود. سپس شمش‌ها به غلتک‌های مخصوص منتقل می‌شوند تا به شکل چهارگوش درآیند. این فرآیند که به آن «ساخت چهارپهلو نرمال» گفته می‌شود، منجر به ایجاد سطحی سیاه‌رنگ می‌شود که برای به دست آوردن پروفیل چهارپهلوی ترانسی، نیاز به عملیات پرداخت سطحی دارد.

در مرحله نهایی، عملیات سنگ‌زنی و پولیش‌کاری انجام می‌شود تا سطح پروفیل کاملاً صاف و براق شده و کیفیت محصول نهایی بهبود یابد. این روش موجب تولید پروفیل‌هایی با کیفیت بالا و ظاهری صیقلی می‌شود که برای کاربردهای خاص و دقیق مناسب هستند.

در مجموع، چهارپهلو به دلیل سطح مقطع ساده و خواص مکانیکی مناسب، گزینه‌ای پرکاربرد در صنایع مختلف است. فرآیند تولید چهارپهلو، از جمله نورد گرم، نورد سرد و ترانسی، تعیین‌کننده کیفیت، دقت و قیمت نهایی آن است. با انتخاب مناسب نوع چهارپهلو، می‌توانید نیازهای مختلف خود را به بهترین شکل ممکن برآورده کنید.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.